Welland tillverkar mekaniska delar enligt kundens önskemål. Det går till som så att kundenskickar ritningar till oss och vi skickar delar till kunden. Men delarna har vi först svarvat, fräst, svetsat och bockat i våra CNC-styrda maskiner. Vår affärsidé är att göra det snabbt, med hög kvalité och billigt.

 

Svets
Vi har TIG och MIG.
Vi har lång erfarenhet att svetsa i stål, aluminium, rostfritt, titan mm
Vi får mycket beröm för våra snygga fogar.

CNC-svarvning
Vi klarar av allt från 2-axlig till 5-axlig svarvning. Prototyper eller serier. Största CNC-svarvade detaljen har haft diametern 250mm. En av svarvarna har drivna verktyg, man kan alltså borra och fräsa direkt i svarven.Den minsta svarven klarar av att hålla mycket noggranna mått.
För att effektivisera produktionen har vi kompleterande manuella svarvar.
Vi svarvar och fräser i stål, aluminium, rostfritt, plast, mässing mm

CNC-fräsning
Våra maskiner klarar av upp till 4-axlig simultan bearbetning. Våra tre CNC-fräsar är nya, fräscha, lättriggade och pålitliga.
Vår största fräs klarar av stora bitar, upp till 1,300 x 500 mm.
Våra maskiner är mycket noggranna, detta i kombination med 30 års erfarenhet...

Plåt
Vi har en kantpress, kantvik, plåtsax, stans, excenterpress, vals, hörnsax mm
Lägg därtill erfarenhet och kunskap och du får en mycket kompetent plåtverkstad.

Rör
Kombinationen av vår rörbockningsmaskin och ovannämnda maskiner gör att vi kan täcka upp de flesta grundläggande behoven.

Montering
Vi har ett antal produkter där vi tillverkar flera ingående komponenter som vi monterar ihop till en helhet. Till sådana projekt brukar vi också behöva köpa in t.ex. skruv, mutter, kullager m.m.

Ritningunderlag
Det är vanligt att kunden skickar underlag i form av PDFer eller 3D-ritningar (solider). Vi hanterar de flesta filformaten. Ibland kommer kunden till oss med en skiss och då kan vi ta fram egna solider och toleranssatta ritningar. CAD-systemet heter Autocad Inventor LT. För fräsning har vi ett CAM-system som hetet Gibbs CAM.

Mätning av detaljer
Vi har en uppsjö av mätutrustning för att verifiera resultatet av vårat jobb. Kontrollmätning under produktionens gång är en kritisk del hos oss. Vid önskemål utför vi mätprotokoll vid slutkontroll.

Stansning
Vi har en manuell stans och flera excenterpressar. Mycket bra maskiner för stansning i minder serier. För mer avancerad stansning och laserskärning använder vi oss av våra goda grannar Koplex AB.

Planslipning
Vi har en halvautomatisk planslip som är bra för att få jämna, plana och fina ytor.

Trumling
Vi har en mindre maskin som täcker upp grundläggande behov.

Blästring
Vi har ett blästerskåp där vi sandblästrar i första hand ståldelar.

Gängning
Vi gängar naturligtvis det mesta direkt i fräsarna/svarvarna men långa stänger eller rör gängas snabbt och enkelt i våran gängmaskin.

Truck och traverser
Vi har utrustningen för att hantera större gods. Egen flakbil som kör ut leveranser i närområdet och då det brådskar.

Vi ombesörjer resten
Till vår hjälp har vi duktiga leverantörer. För svartoxidering använder vi oss av All-Galvan. Förzinkning hjälper Yt-center oss med. Härdar gör vi hos Järfälla härdverkstad. Elpoleringen sköter Fintlings. Transporterna i stor-stockholm fixar NEX. Detta är endast ett axplock av vår leverantörer.

  muttrar